Совети Archives - Super 7.mk

Category Archives: Совети

Купувањето преку Фејсбук често завршува со празни џебови и празни раце

Многу потрошувачи купувањето преку Фејсбук, го идентификуваат со дигиталната трговија и проверените и сертифицирани е-продавници, кои за да отворат и работат поминуваат низ многу филтри и процедури. Токму поради непознавањето и неинформираноста, бројните реакциите на измамените купувачи, кои нарачале едно, а добиле друго или платиле, а добиле производ несоодветен на прикажаното на фотографијата или описот […]

Не дозволувајте да ве измамат во трговијата – Што значат термините кои ги користат трговците за намалени цени?

Објавен сезонски попуст, а на етикетите намалената цена повисока од примарната, вешто скриена под два слоја прелепена хартија. Или под превезот „тотална ликвидација“, само стандарден, па дури и минимален попуст, кој нема врска со објавата. Овие два примери се земени од реакциите на потрошувачите на нефер односот на трговците. Со новиот Закон за заштита на […]

Мирис на дома, на семејството и блиските е магијата на новогодишното украсување

Црвена, златна, бела и зелена се боите што го обојуваат и овој декември во пресрет на празниците. Многу домови овие денови светнуваат во боите на празниците, внатре во дневните соби, но и се’ почестата практика да се украсуваат дворовите, терасите, фасадите. Борови дрвца, шишарки, венци, лампиони, санки, бонбони, доминираат во новогодишните декорации. Сте се запрашале ли зошто […]